BI-RUMEN
Dodatek buforujący dla przeżuwaczy zapobiegający kwasicy żwacza
ZAWIERA ŻYWE KULTURY DROŻDŻY SACCHAROMYCES CEREVISIAE SZCZEP SC 47
CECHY PRODUKTU:
-zapobiega i zmniejsza ryzyko kwasicy
-zwiększa pobranie suchej masy
-działa stabilizująco na pH żwacza
-stabilizuje przemianę mikrobiologiczną w żwaczu
-zwiększa wydajność mleczną
OPIS:
Zawarty w mieszance kwaśny węglan sodu, tlenek magnezu wykazują działanie buforujące, pozwalając na utrzymanie optymalnego pH 6,2-6,4 treści żwacza.
Dodatek żywych kultur drożdży Saccharomyces cerevisiae Sc 47:
-stymuluje rozwój mikroflory żwacza
-zwiększa produkcję LKT- lotnych kwasów tłuszczowych
-działa stabilizująco na pH żwacza
WSKAZANIA:
-profilaktyka kwasicy żwacza
-stabilizacja przemian mikrobiologicznych w żwaczu
SKŁAD:
Żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae, kwaśny węglan sodu, tlenek magnezu, węglan wapnia, zioła, algi morskie.