Jest to produkt wytwarzania oleju, uzyskiwany z nasion soi po ekstrakcji i odpowiedniej obróbce termicznej.
Zapewnia szybki przyrost masy zwierzęcia, jest dobrze strawna i stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego 46%.
Dzięki zawartości wartościowych substancji oraz wysokiej dawce energii śruta sojowa stanowi doskonały komponent paszowy dla zwierząt wielu gatunków, będąc alternatywą dla drogich karm i mączek mięso-kostnych.
Doskonale nadaje się do żywienia różnych zwierząt, w tym zwierząt gospodarskich (koni, krów, trzody), drobiu oraz ryb.
Zawartość składników w 1kg:
białko surowe - 46%
tłuszcz i oleje surowe - 1,5%
włókno surowe - 3,7%
wilgotność - 12%
Stosowanie:
Śruta sojowa przeznaczona jest do produkcji mieszanek paszowych i uzupełniających dla wszystkich gatunków zwierząt hodowlanych.