Załączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
Mieszanki paszowe uzupełniające mineralne zawierające żywe kultury drożdży.
Właściwości:
Dolcell zawiera żywe kultury drożdży, które wykazują wysoką aktywność biologiczną w przewodzie pokarmowym przeżuwaczy. Ograniczają wahania pH treści żwacza oraz poprzez zmniejszenie w nim koncentracji tlenu, stwarzają warunki sprzyjające większej aktywności mikroflory. Dolcell zapobiega nadmiernej produkcji kwasu mlekowego, co w efekcie buforuje treść żwacza, wpływając na poprawę strawności włókna.
U krów mlecznych wpływa na wzrost wydajności i poprawę parametrów mlecznych (wyższy procent białka i tłuszczu). U bydła mięsnego zwiększa dzienne przyrosty masy ciała. U cieląt powoduje szybsze namnażanie się pożądanej flory bakteryjnej, co polepsza strawność i przyspiesza wzrost zwierząt. Dodatkowym atutem mieszanki jest zawartość naturalnych witamin z grupy B i aminokwasów.
Instrukcja stosowania:
krowy mleczne: 50 g na sztukę (60 g na sztukę Dolcell Se) bydło opasowe: 40 g na sztukę cielęta, jałówki: 20 g na sztukę owce, kozy: 20 g na sztukę